Munkavédelem
Elsődleges céljaink: a halálesetek megelőzése és a munkabiztonság
A Viterra elsődleges célja és eltökélt szándéka, hogy élen járjon a halálesetek megelőzése és a munkabiztonság terén, ezért a cégcsoporton belül megosztjuk egymással tapasztalatainkat és esettanulmányainkat. Hisszük, hogy képesek vagyunk megálljt parancsolni munkahelyeinken a halálos baleseteknek és hogy iparágunkban elsők lehetünk a munkabiztonság területén.
Környezetvédelem
Tisztában vagyunk azzal, hogy globális tevékenységünk közvetlenül és közvetve egyaránt hatással lehet a környezetre, ezért minden környezetgazdálkodással kapcsolatos jogszabályi rendelkezést, szabályt és előírást szigorúan betartunk.
Elkötelezettek vagyunk tevékenységünk környezetre gyakorolt hatásának minimalizálása felé.
Naprakészek vagyunk a helyes mezőgazdasági gyakorlatok, többek között a precíziós mezőgazdasági technológiák tekintetében. Világszinten szoros kutatási együttműködést folytatunk egyes ágazati csoportokkal és szövetségekkel a biztonságos, megbízható élelmiszerforrásokra irányuló, egyre növekvő globális kereslet kielégítésének lehetőségeit keresve.
A Viterra számos különböző tevékenységet végez, és a víz mezőgazdasági ágazatunk számára is nélkülözhetetlen alapanyag.
Ezért a vizek védelme, valamint a jó minőségű víz elérhetőségének fenntartása a két legfontosabb vízzel kapcsolatos fenntarthatósági kihívás számunkra. Kiemelkedő fontosságúként kezeljük a víz hatékony felhasználását és újrahasznosítását, valamint a vízminőségre esetlegesen kockázatot jelentő eszközeink ép és kifogástalan állapotának fenntartását.
Minőségirányítás
Társaságunk minőségirányítási rendszerét a következő szabványoknak, követelményrendszereknek megfelelően alakítottuk ki:
- GMP + FSA szabvány szerinti takarmánybiztonsági rendszer,
- Good Trading Practice szabvány szerinti takarmánybiztonsági rendszer,
- Codex Alimentarius CAC/RCP 1-1969 rev. 4-2003 szerinti HACCP rendszer,
- ISCC EU, PLUS és DE (International Sustainability and Carbon Certification) valamint BÜHG (bioüzemanyag üvegházhatású gázkibocsátás) fenntarthatósági rendszerek.
Minőségügyi politikánk az általunk forgalmazott, élelmiszer- és takarmányozási célú alapanyagok kereskedelménél a „farmtól a feldolgozóig” szemléletmódot tükrözve, a forgalmazott termékek élelmiszerláncban betöltött szerepének megfelelően a végfelhasználó/fogyasztó szükségleteinek minden tekintetben biztonságos kielégítésére fókuszál.
A minőségügyi rendszernek alapvető szerepe van a nemkívánatos események megelőzésében, illetve hatásuk csökkentésében a teljes termelési-fogyasztási láncban.
Célunk olyan termékek előállítása és szolgáltatások nyújtása, melyekre vonatkozóan garantálható az emberek, az állatok és a környezet biztonsága és a vevői igényeket teljes mértékben kielégíti. Ezzel együtt jár, hogy e termékek és szolgáltatások szállítói megfeleljenek az előírt szabványoknak, jogszabályoknak és etikai követelményeknek.
Tanúsítványaink
- ISCC EU
- ISCC DE
- ISCC PLUS
- GMP Certificate
- GTP Certificate
- Kosher
- Halal
Éves energetikai jelentések
Az élelmiszeripar felelős üzleti és kereskedelmi gyakorlatainak magatartási kódexe
2021 júliusában aláírtuk az élelmiszeripar felelős üzleti és kereskedelmi gyakorlatainak európai uniós magatartási kódexét. A kódex különböző önkéntes alapon vállalt intézkedéseket és célokat tartalmaz, amelyeket üzleti stratégiáikba ágyazva az aláíró felek javítani tudják ellátási láncaik fenntarthatóságát, csökkenthetik az élelmiszer-pazarlást és elérhetőbbé tehetik az egészségesebb élelmiszereket a fogyasztó számára. A kódex Viterra általi aláírását követően örömmel erősítjük meg kötelezettségvállalásunkat két célkitűzés: globális üvegházgáz-kibocsátásunk csökkentése és szójabeszerzési tevékenységünk visszakövethetőségének növelése mellett.